FSE-KURS

LAVSPENNING - MED FØRSTEHJELP

JA

KLASSEROMSUNDERVISNING

JA

E-KURS

JA

GODKJENT KURSBEVIS

FLERE!

SPRÅK

TRENGER DU FSE-OPPLÆRING TIL DINE MEDARBEIDERE?

GENERELL KURSINFORMASJON

North HR har lang samlekompetanse innen elektrofag og førstehjelp og tilbyr godkjent opplæring iht. paragraf 7 «Forskrift om sikkerhet ved arbeid og drift av elektriske anlegg (FSE). Her gjennomgår deltakerne teoretisk opplæring ved spenningssatte anlegg, samt grunnleggende livreddende førstehjelp.
Kurset tilbys som komplett kurs (FSE-teori og praktisk førstehjelp) eller med FSE-teori og praktisk førstehjelp hver for seg.

LÆREMÅL

Kurset er delt opp i to deler á 60 minutter og kombinerer teoretisk undervisning i FSE med praktiske øvelser i livreddende førstehjelp. Gjennomføring av kurset skjer enten hos oss eller i deres lokaler. Kurset er er bygget på de enkelte læringsmålene i FSE-forskriften og tilfredsstiller kravene til årlig opplæring.

Hovedpunktene i kurset:

MÅLGRUPPE FOR TJENESTEN

FSE-forskrifen stiller krav til nødvendig opplæring av medarbeidere innen FSE og skal gjentas minst hver 12. måned. 

Kravet gjelder både for dem som arbeider med lavspenningsanlegg og høyspenningsanlegg.  Den som eier/driver det elektriske anlegget, og den som eier og driver virksomheten som utfører arbeidene, er hovedansvarlige for oppfyllelse av kravene i forskriften. Dette kurset hjelper instruert personell til å oppfatte risiko og unngå elektriske farer. Det bidrar til å ivareta sikkerheten for den ansatte.
Kurset er tilpasset kravene i forskriften og inneholder også teoretisk og praktisk opplæring i førstehjelp med fokus på strømulykker.

INNSIKT I KURSMODULENE

DEL 1 - Elektrisk strøm

I denne delen av FSE-kurset skal vi se nærmere på ulike begreper som omhandler elektrisk strøm, samt gå i nærmere detalj på noen sentrale begreper som angår helse og sikkerhet. Alt dette er sentral kunnskap i FSE. Senere vil vi ta for oss førstehjelp som en egen del av kurset. Her vil vi se nærmere på ulike faremomenter ved å arbeide ved elektriske anlegg, ulike typer skader og hvordan man kan yte rett førstehjelp når uhellet er ute.

DEL 2 - Forskriftene

I denne delen skal vi ta for oss de sentrale paragrafene og bestemmelsene som inngår i FSE-forskriftene. Vi skal her se nærmere på hvilke krav de stiller og nødvendige sikkerhetstiltak som er gjeldende for arbeid og drift av elektriske anlegg.

DEL 3 - Arbeidsmetoder

I denne delen skal vi se nærmere på aktuelle metoder å arbeide etter og hvordan vi skal oppfylle de ulike sikkerhetstiltakene ved ulike typer anlegg.  Vi går nærmere inn på arbeid ved ulike typer anlegg, verneutstyr og ulike risikomomenter ved elektrisk arbeid. 

DEL 4 - Strømulykker og førstehjelp

Det er viktig å vite hva slags førstehjelp man skal gi under ulike omstendigheter. Det kan også være behov for førstehjelp på «uvanlige steder» og man må derfor vurdere hva man skal gjøre i slike tilfeller. Du kan f.eks. ende opp med å utføre førstehjelp for noen som er høyt oppe og trenger nedfiring eller til noen som jobber under bakken. Disse tingene kan ha påvirkning på hvordan førstehjelp kan eller skal utføres. Dette er temaer vi gjennomgår i denne modulen. 

TRENGER DU FSE-OPPLÆRING TIL DINE MEDARBEIDERE?

NORTH HR - din HR-partner

ANDRE TJENESTER SOM KAN VÆRE AKTUELLE

HR OG ADMINISTRASJON

Profesjonell HR-Støtte til din bedrift

North HR har lang erfaring med en rekke støttetjenester innen generelle og spesifikke HR-administrative tjenester. Dette kan være opp- og nedbemanningsprosesser, dialog med NAV, oppsigelser m.m. Med vår bransjeerfaring kan du være trygg på at vi hjelper deg på en juridisk sikker måte, slik at viktige beslutninger blir gjennomført i henhold til gjeldende normer og krav.

HR etter beste praksis til alle oppgaver dere har behov for i deres organisasjon

Medarbeidersamtaler – Ansettelser – Nedbemanning – Sykdom

FSE-INSTRUKTØR

Kine Tørråsen

Kine er vår nye HR-assistent og siste tilskudd til North-teamet!
Hun fullfører for tiden sin bachelor i HR, organisasjonspsykologi og ledelse på Høyskolen Kristiania. Kine brenner for strukturerte prosesser i både kunde- og kandidatsammenheng og har et fokus på kvalitet i alle ledd.

Med sin arbeidsbakgrunn som elektriker og tildelt fagprøvemedaljen, har Kine solid erfaring i faget og vil gi North nødvendig faglig tyngde i vårt elektromiljø.

Kine er en svært dyktig FSE-instruktør og HLR, og vil bidra med opplæring til våre kunder kunder og ansatte.

Partner – Faglig leder

Ivo Myhre

Bakgrunn i samfunnsøkonomi og bred erfaring innen prosjektledelse. Ivo er opptatt av god kommunikasjon, ser det store bildet, og vet hva som skal til for å komme i mål. Han har flere års erfaring med utvikling av medarbeidere og prestasjonskulturer. Kunder og ansatte som forholder seg til Ivo vet at de blir hørt og sett av en som bryr seg om alle parter.

Ivo er også DNV GL-sertifisert rekrutterer og har mange meritterte tunge rekrutteringer bak seg. Med Ivo vet du at prosessen blir gjennomført ordentlig på på det profesjonelle og medmennskelige plan. 

Daglig leder

Kristoffer Holand

Kristoffer er gründer og leder av North Gruppen. Han har en bakgrunn som elektriker, men har senere vært involvert i og ledet firmaer i ulike bransjer. Er utdannet innen personalledelse, med spesialisering i rekruttering. Alle som er involvert med Kristoffer vet at han ofte har godt humør og trives med en uformell tone. Han er glad i lange samtaler om tykt og tynt og holder lange “foredrag” om det som interesserer han.

På fritiden er han en ivrig klatrer og friluftsmann. Elsker all type aktivitet og har stor tro på at en aktiv kropp styrker sinnet.